Élelmiszerlánc minőségügy szakirányú továbbképzési szak - MATE Oktatási Igazgatóság
Élelmiszerlánc minőségügy szakirányú továbbképzési szak
Élelmiszerlánc minőségügy szakirányú továbbképzési szak
Utolsó frissítés: 2024 december 16.
A képzés célja olyan élelmiszerlánc minőségügyi szakember képzése, aki alkalmas az élelmiszerlánc vállalkozásainál minőségügyi megbízotti vagy munkatársi feladatok ellátására, minőségügyi fejlesztési projektek tervezésében és irányításában való részvételre; Alkalmas a vállalkozások minőségügyi folyamatainak felmérésére, értékelésére, fejlesztésére, szabályozásuk kidolgozására; Alkalmas minőségirányítási rendszerek dokumentumainak kidolgozására, minőségirányítási rendszer bevezetésének előkészítésére, majd bevezetésére és tanúsításra való felkészítésére; Végül, alkalmas a vállalkozásokon belül minőségügyi oktatási feladatok irányítására, végzésére, belső auditok tervezésére, kiértékelésére.
Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség: élelmiszerlánc minőségügyi szakember.
A képzés képzési ideje: 3 félév
Munkarend: levelező munkarend
A képzés finanszírozási formája: önköltséges
Szakfelelős: Dr. Korzenszky Péter habilitált egyetemi docens
Képzési hely: Gödöllő
Képzés nyelve: magyar
Levelező munkarendű képzés sajátosságai
A levelező képzés 1-3. félévi tantárgyi modulok – gyakorlati jegy vagy írásbeli és/vagy szóbeli vizsgával zárul. A harmadik félév záródolgozat készítéssel és az ahhoz kapcsolódó oktatással, végül záróvizsgával fejeződik be.
A képzés elvégzésével megszerezhető képességek, szakmai jogosultságok
A szakember szakképzettség birtokában az élelmiszerlánc minőségügyi szakember képes és alkalmas az élelmiszerlánc vállalkozásainál minőségügyi megbízotti vagy munkatársi feladatok ellátására, minőségügyi fejlesztési projektek tervezésében és irányításában való részvételre; Képes a vállalkozások minőségügyi folyamatainak felmérésére, értékelésére, fejlesztésére, szabályozásuk kidolgozására; Képes és alkalmas minőségirányítási rendszerek dokumentumainak kidolgozására, minőségirányítási rendszer bevezetésének előkészítésére, majd bevezetésére és tanúsításra való felkészítésére; Végül, alkalmas a vállalkozásokon belül minőségügyi oktatási feladatok irányítására, végzésére, belső auditok tervezésére, kiértékelésére.
A végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzésének feltételei:
- a képzés összes kötelező tantárgyának és a választott speciális tantárgyainak teljesítése és a szakdolgozat-készítésre adható kreditek teljesítése összesen 90 kredit értékben.
Záróvizsga
Záróvizsgára bocsátás feltételei:
- végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzése;
- szakdolgozat benyújtása és bírálók általi elfogadása;
- a hallgatónak nem állhat fenn tartozása az Egyetem felé.
A záróvizsga részei:
- szakdolgozat védés.
A záróvizsga eredményének és az oklevél minősítésének számítása a 2020/21. tanévtől
A 4.3.16. Záróvizsga és a 4.3.17. Az oklevél fejezetben leírtak szerint.